Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

053

 

Vele boodschappers - Confucius, Lao-tse, Boeddha, Mohammed, Mozes, Krishnamurti, de Dalai Lama, Sai Baba, Jezus en nog talloze anderen - hebben eeuwen lang getracht toegang te krijgen tot je hart, want zij beseffen terdege dat met een 'open hart' je toegang had tot God én dat er dan geen afscheiding bestond. De tijd van vereniging en hereniging met God, vereniging met alle anderen en met elk levend wezen stond dan voor de deur. De vereniging met alle anderen en met elk wezen leidt tot het besef, dat wij allemaal Eén zijn. En dat is de enige boodschap van God - en van alle boodschappers - die er echt toe doet. Het is de enige boodschap die er is!

Al het overige in het leven is een weerspiegeling van deze boodschap. Al het andere straalt dat uit. Het feit, dat wij tot dusver niet in staat zijn gebleken deze boodschap te ontvangen - je hebt vermoedelijk vaak deze boodschap gehoord, maar de betekenis ervan is niet echt tot je doorgedrongen - heeft alle ellende, alle zorgen, elk conflict en alle hartenpijn in onze ervaring veroorzaakt. Het heeft elke moord, elke oorlog, elke verkrachting en beroving, elke aanranding en aanval - mentaal, verbaal en fysiek - veroorzaakt. Het heeft elke ziekte en ieder ongemak en elke ontmoeting met wat de dood wordt genoemd, veroorzaakt.

Dit heeft veroorzaakt dat wij de allergrootste illusie bij ons 'dragen'; dat wij de gedachte hebben dat wij niet Eén-zijn. En omdat wij deze illusie hebben omhelsd, zijn er talloze illusies de afgelopen eeuwen 'bijgekomen' die wij krachtig in stand houden. Wij hebben al die vele mythen - culturele verhalen - geaccepteerd. Sommigen accepteerden niet alles, maar wij accepteerden allemaal een deel er van. En wij accepteren deze uitspraken als de vigerende werkelijkheid, niet omdat ze onze diepste innerlijke wijsheid weerspiegelen, maar omdat iemand ze ons heeft verteld dat ze waar zijn.

054Tot op zekere  hoogte hebben wij onszelf wijsgemaakt, dat je ze moet geloven. Dit wordt ook wel zelfbedrog genoemd. Maar nu is het moment om afstand te nemen van dit zelfbedrog en plaats in te ruimen voor reële dingen.

Deze boodschap is voor hen bedoeld die niet tevreden zijn met de wereld zoals die nú is!