Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

'Het idee dat afscheiding bestaat; dat de Schepper en de schepselen niet Eén zijn, dat is wat God de illusie van Verdeeldheid noemen.

038
Wij geloven dat God zich heeft afgescheiden van ons, omdat wij Hem niet geven wat Hij nodig heeft. Dus dat wat verenigd is, is feitelijk gescheiden. Dat wat Eén is, is niet Eén. Wij redeneerden dat als wij als schepsel toch afgescheiden waren van God en als God toeliet waar we zin in hadden, dat het dan ook mogelijk moest zijn, om dingen te doen die de Schepper niet wilde dat we dat deden. Met andere woorden op die manier konden we de Wil van God worden gedwarsboomd. God kon wel iets verlangen, maar Hij kreeg het niet voor elkaar.

Eén van de beroemdste voorbeelden van 'afscheiding' is het verhaal van Adam en Eva, die uitgegroeid is tot een religieuze doctrine.
Door het verhaal van Adam en Eva geloofden velen dat God de eerste man en de eerste vrouw heeft gestraft, nadat ze van de verboden vrucht127 hadden gegeten door ze uit het Paradijs te verjagen. En sindsdien heeft God alle mannen en vrouwen gestraft, hen met oerzonde van de eerste mensen belast en hen veroordeeld tijdens hun leven op Aarde door van God te scheiden zijn; géén gemeenschap met God.
Door deze en vergelijkbare kleurrijke verhalen werden de eerste illusies overgebracht op een dramatische wijze die vooral kinderen niet snel zouden vergeten. Deze verhalen riepen met zoveel succes de vrees voor God in het hart van de kinderen op, dat ze van generatie op generatie werden herhaald. Aldus raakten de eerste illusies diep in de menselijk geest verankerd!

Terwijl het idee van Behoeftigheid en Mislukking van cruciaal belang is voor de overige illusies - veroordeling, superioriteit, onwetendheid, oordeel, etc. - heeft het idee van Verdeeldheid het meest effect op de menselijke zaken. De uitwerking van deze illusie is tot op vandaag de dag nog voelbaar. Momenteel gelooft bijna iedereen op deze Aarde, dat de illusie van Verdeeldheid reëel is. Ten gevolge daarvan voelen de mensen zich afgescheiden van God én elkaar. Het gevoel dat ze van God afgescheiden zijn, maakt het voor mensen uiterst moeilijk om op een zinvolle wijze met God om te gaan. Ze begrijpen God niet, zijn bang voor God, smeken God om hulp of ontkennen gewoon het bestaan van God.

Maar de mensen hebben een glorieuze kans gemist om de sterkste kracht van het Universum te gebruiken. Nu onderwerpen ze zich aan een leven039 waarop ze geen invloed menen te hebben, onder omstandigheden die ze niet geloven te kunnen veranderen, met als uitslag ervaringen en resultaten waaraan ze niet denken te kunnen ontsnappen. Verdeeldheid brengt mislukking voort en mislukking is alleen mogelijk als er behoeftigheid bestaat.
Met andere woorden de ene illusie is afhankeljk van de andere. Maar de illusie van de Verdeeldheid kan juist worden gebruikt om je eenheid met Alles te ervaren.

Als iedereen de eerste drie illusies als illusie zou herkennen, zou niemand meer de Eenheid van het Leven ontkennen of het leven op onze Aarde bedreigen.