Bericht
 • EU e-Privacy Richtlijnen

  Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

  Bekijk Privacy Richtlijnen

 1. Wij denken nog steeds, dat wij afgescheiden zijn van God, verstoten én afgewezen zijn door God.
 2. Doordat wij dat denken, hebben wij ons 'vervreemd' van God; het heeft geen zin om te bidden of te vragen, want God luistert toch niet naar onze vragen, onze gebeden ..... zo is de algemene opvatting. Wat heeft het dan nog voor zin om te bidden - gemeenschap te hebben met God - als God niet naar mij luistert?
 3. Doordat wij ons vervreemd hebben van God, zien wij God als een Opperwezen - hoog op Zijn Goddelijke Troon - dat de behoefte heeft om te afb.17oordelen, om te veroordelen en om te straffen indien nodig is. 'Jij gaat naar de Hemel, en jij gaat naar de Hel', zo is onze opvatting.
 4. Wij denken dat God op exact dezelfde manier handelt zoals wij mensen handelen en reageren onder elkaar; al oordelend en veroordelend. Wij hebben onze 'waanzinnige' gedachten simpelweg geprojecteerd op God.
 5. Doordat wij denken dat God - identiek in zijn doen en laten, is als de mens - denken wij dus dat God een wrede, een boze, een bittere God is die wat nodig heeft van ons, die wat verlangt van ons. En als Hij iets van ons verlangt en als wij doen het niet, dan worden wij gestraft.
 6. Wij denken dat God ons nodig heeft; dat God ons nodig heeft om de Schepping te voltooien. Wij voelen ons 'verheven', sterk en onaantastbaar tegenover God, want God heeft ons toch nodig? Soms denken wij dat we 'beter' zijn dat God of op zijn minst gelijkwaardig. Omdat wij denken dat God niet alles kan krijgen, hebben wij het idee opgevat dat wij Gods Plan kunnen dwarsbomen.
 7. Dit alles heeft geleid tot de allergrootste misvatting over God, namelijk dat God iets nodig heeft! Hierdoor zijn meerdere illusies ontstaan, zoals bijvoorbeeld de illusie van Behoeftigheid, de illusie van Mislukking en er bestaat Verdeeldheid.