Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

De meeste mensen geloven in een God, maar ze geloven gewoon niet in een God die in hén gelooft. God gelooft in ons allemaal! God houdt meer van ons dan de meeste onder ons beseffen.

025Het idee, dat God stommetje speelt en lang geleden is opgehouden met de mensheid te praten, is onjuist. Het idee, dat God boos is op de mensheid en hen uit het Paradijs heeft verjaagd, is onjuist. Het idee, dat God zichzelf als rechter en jury heeft aangewezen én beslist welke leden van de mensheid naar de Hemel of naar de Hel gaat, is onjuist.

God houdt van iedere mens die ooit heeft geleefd, nú leeft of ooit zal leven. Het is Gods verlangen, dat iedere ziel naar God terugkeert, en aan dat verlangen zal onherroepelijk worden voldaan!
God is van niets afgescheiden en niets is afgescheiden van God. God heeft niets nodig, omdat God |Alles-Wat-Is|.

Dit is het goede nieuws! Al het andere is een illusie! De mensen leven al zolang met illusies. Dat is niet omdat de mensen dom zijn, maar juist omdat ze erg slim zijn. De mens heeft intuïtief aangevoeld dat illusies een hoger en uiterst belangrijk doel dienen. De meeste mensen zijn echter vergeten dat ze dit weten. En ze hebben vergeten dat hun vergeetachtigheid zelf deel uitmaakt van wat ze zijn vergeten en derhalve een onderdeel van de illusie is. Nu is de tijd gekomen dat wij ons dit herinneren.
'Je bent hier op Aarde gekomen om door ervaring te beseffen, dat God in jou verblijft én dat je - wanneer je maar wilt - de Schepper kunt ontmoeten'. De Schepper kan worden ervaren en gevonden in jou én overal om je heen. Maar je moet langs de gecreëerde illusies van de mensen heen kijken. Je moet ze negeren!

Vele illusies van de mensen zijn grote, krachtige illusies die wij hebben gecreëerd vanaf de beginperiode. En dagelijks nog creëren wij honderden kleinere illusies. Omdat wij erin geloven, hebben wij een cultureel verhaal geschapen, dat ons in staat stelt de illusies dagelijks te beleven en reëel te026 maken. Een cultureel verhaal is een verhaal dat door de eeuwen en millennia heen van generatie op generatie is doorgegeven. Het is het verhaal, dat wij over onszelf vertellen. Omdat ons cultureel verhaal op illusies is gebaseerd, produceert het mythen in plaats van een begrip van de realiteit. En wanneer een mythe tot waarheid wordt gebombadeerd, spreek je van een georganiseerde religie!
De moderne religie heeft haar kans gehad om deze illusies te doorbreken en ons naar de waarheid terug te leiden. De moderne religie heeft er echter voor gekozen vast te houden aan de leringen van de Pre-moderne tijd, om het dogma van honderden en duizenden jaren her te handhaven. En, aldus heeft de moderne georganiseerde religie de moderne mens in de steek gelaten.

Het wordt tijd dat we een Nieuwe Spiritualiteit gaan verkennen, creëren en omarmen.