Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Eén van onze culturele mythes over liefde - de 3e culturele mythe - is, dat het meer om geven gaat dan om ontvangen. Dat is zo langzamerhand een cultureel gebod geworden! De grote waarheid is echter dat alles wat je doet, doe je voor jezelf. Dat is zo, omdat jij en alle anderen één zijn. 

Wat je voor een ander doet, doe je daarom voor jezelf. Wat je nalaat voor een ander te doen, doe je ook niet voor jezelf. Wat goed is voor een ander, is goed voor jezelf, en wat slecht voor een ander is, is slecht voor jezelf. Dat is de meest fundamentele waarheid, maar wel één die wij het meest negeren!

023Als |Wie-je-werkelijk-bent| een aardig en attent persoon is, zorgzaam en gul, meelevend en liefhebbend, dan geef je jeZelf, zolang je het ook werkelijk voor anderen bent, de prachtigste ervaring die je in het (dit) lichaam kunt hebben. Als |Wie-je-werkelijk-bent| een wezen is, dat het Zelf niet liefheeft, en dat toestaat dat het Zelf door anderen misbruikt, gekwetst en beschadigd wordt, dan zul je doorgaan je zo te gedragen dat het mogelijk blijft om dat te ervaren. Maar als je echt iemand bent die aardig en attent, zorgzaam en gul, meelevend en liefhebbend is, dan zul je jeZelf voegen bij de mensen voor wie je dat bent.

Alles in het leven hangt ervan af wat je wilt dat het is.

Als je bijvoorbeeld één met anderen wilt zijn, dan zul je je op een heel specifieke manier gedragen; een manier die het je mogelijk maakt je eenheid te ervaren en te demonstreren. En als je als gevolg hiervan bepaalde dingen doet, zul je dat niet ervaren als iets wat je voor niemand anders doet, maar eerder dat je dat doet voor je Zelf. Het zelfde geldt voor ongeacht alles wat je wilt zijn. Als je liefde wilt zijn, zul je liefdevolle dingen met anderen doen. Niet voor anderen, maar met anderen!

Jouw ervaringen van alles is op je perceptie gebaseerd, en je perceptie is gebaseerd op je begrip. En je begrip is op je mythes gebaseerd. Dat wil zeggen: op wat jou is verteld!