Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Gedachten onder controle brengen en er invloed op uitoefenen is niet zo moeilijk als het wellicht lijkt. Het is een kwestie van discipline én van voornemens.
afbeelding_bos-boek3De eerste stap is leren je gedachten te controleren, na te denken waarover je denkt.
Wanneer je jezelf op negatieve gedachten betrapt - de gedachten die je hoogste idee over een ding ontkennen - moet je opnieuw denken. Wanneer je denkt, dat je in een depressie zit, in de knoei zit, en dat niets goeds hieruit kan voortkomen, denk dan opnieuw. Denk in zo'n situatie direct aan geheel iets anders. Bijvoorbeeld een strandwandeling, de zee, de zon. Oefen daarin vele malen.

Als je denkt, dat je leven instort, en je er niet meer boven opkomt, denk dan opnieuw. Je kunt jezelf dit leren doen, omdat dit allemaal te maken heeft met het veranderingsproces in de manier waarop de hersenen denken. Je leert ze als het ware 'opnieuw denken'; een nieuwe strategie uitzetten.

Je kunt je gedachten onder controle krijgen door je perspectief (vergezicht) te veranderen. Neem een ander standpunt in en je zult over alles anders gaan denken!