Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Het probleem waar de mensheid vandaag de dag voor staat is spiritueel. Wij begrijpen niet wie we zijn. We begrijpen God niet. We begrijpen niet hoe de wereld werkt. We begrijpen niet dat liefde de grondslag van heel het leven is en evenmin begrijpen wij een liefde die onvoorwaardelijk is.

027Wij begrijpen een heel boel dingen niet en dat is mede veroorzaakt door onze religies. Deze religies - met name de georganiseerde religies - hebben hun opvattingen gebaseerd op spirituele overtuigingen die eenvoudigweg onwaar zijn, maar die wel een enorm effect op de samenleving hebben op zowel gelovigen als niet-gelovigen. Natuurlijk zijn er nog vele andere problemen waarmee de mensheid wordt geconfronteerd. Problemen als hongersnood, armoede, misdaad en corruptie, politieke beroering, misbruik van overheidswege, hebzucht binnen bedrijven en nog vele andere maatschappelijke problemen.

Hoewel onze wereld een spiritueel probleem van gigantische omvang onder ogen moet zien, proberen wij het probleem met talrijke middelen op te lossen. Wij razen rond en behandelen de symptomen in plaats van de oorzaken van onze wereldwijde ziekte aan te pakken. Wij proberen alles - de politiek, de economie, onderwijs en sociale programma's, militair ingrijpen - te doen, maar niets werkt! Wij proberen alles in orde te brengen wat niet in orde gebracht kan worden. Wij leggen ons op alles toe, behalve op ons meest elementaire overtuigingen. Het zijn juist deze meest elementaire overtuigingen die ons probleem creëren!