Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Wij verlangen naar vrede. Wij verlangen naar welvaart. Wij verlangen tevredenheid en zelfverwerkelijking in je werk, liefde in je leven en een gezond lichaam. Wij verlangen allemaal hetzelfde. Maar omdat wij allemaal verschillende ideeën - gedachten - hebben, zullen we ook allemaal verschillende resultaten bereiken.

De meeste mensen proberen de dingen te veranderen door zich te concentreren op gedrag; gedragingen. Zij blijven maar geloven, dat ze dingen kunnen verbeteren door iets te doen. Iedereen rent dus rond als een kip zonder kop en probeert zich een voorstelling te maken van wat hij of zij kan doen of kan bereiken. De nadruk ligt dus eerder op dingen doen, dan op dingen geloven!

bos_1eDe radicale krachten in onze samenlevingen hebben altijd al geprobeerd de dingen te veranderen door de krachten van gedachten, niet de actie, want zij begrepen dat gedachten acties voortbrengen. Pas als je hebt bereikt dat iemand op een bepaalde manier denkt, krijg je voor elkaar dat iemand op een bepaalde manier handelt. Dit gebeurt niet makkelijk andersom.
Onze samenlevingen zou zich dus méér moeten concentreren op haar ondersteunende gedachten, op haar ideeën, op haar overtuigingen. En dat is precies waaarop de meeste van onze samenleving zich juist niet concentreren!

En hoe zit dat met jouw gedachten; jouw overtuigingen?

Je eigen kerngedachte of ondersteunende gedachte over geld is een mooi voorbeeld. Je gedachte over geld (geld is 'slecht', geld 'stinkt') staat vaak haaks op je ervaring (het is heerlijk om geld te hebben). Daarom moet je je in allerlei bochten wringen om jezelf voor te liegen over je ervaring en om je kerngedachte te kunnen rechtvaardigen.
gratis_foto5
Denk nog maar eens aan de vraag of een huisarts of een dominee, een pastoor met zijn of haar werk meer dan 500.000 euro mag verdienen? Of hoe jij op de gedachte bent gekomen, dat je niet met God kunt communiceren of mag communiceren? Of op de gedachte dat God 'streng en rechtvaardig' is. Dat God je tijdens je reis naar het Hiernamaals zal 'beoordelen' of zelfs zal 'veroordelen'.

Dat het leven is niets anders is dan 'de sterkste wint'; wie het meeste bezit het gelukkigst is?
Denk daar maar eens over na! Waar komen je overtuigingen vandaan, denk je?