Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Alle vormen van menselijk gedrag zijn gebaseerd op menselijke overtuigingen, en de ene reeks overtuigingen voedt de andere, waardoor zogenaamde super-overtuigingen worden gecreëerd die bepaalde religies of seculiere filosofieën overstijgen. De georganiseerde religie is uiteindelijk niets anders dan een systeem van overtuigingen!

007
En het zijn juist deze gemeenschappelijke overtuigingen die de wereld in een zeer hachelijke positie heeft gebracht. Natuurlijk zijn er talrijke overtuigingen over God tot gemeengoed gemaakt door de honderden religies die nu op Aarde zijn gevestigd, maar slechts vijf daarvan zijn van fundamenteeel belang. Ze worden door de mensheid van de georganiseerde religies gedeeld, en op deze vijf overtuigingen hebben deze religies hun fundamentele, zij het onderling verschillende doctrines, gebaseerd.
 

De vijf misvattingen over God zijn:

  1. Wij geloven, dat God dingen nodig heeft;
  2. Wij geloven, dat God er niet altijd in slaagt de dingen te krijgen die Hij nodig heeft;vogel_3b
  3. Wij geloven, dat God zich heeft afgescheiden van ons, omdat wij Hem niet hebben gegeven wat Hij nodig heeft;
  4. Wij geloven, dat God nú eist dat wij Hem - vanuit deze afgescheiden positie - gegeven wat Hij nog steeds zo vreselijk hard nodig heeft;
  5. Wij geloven, dat God ons zal vernietigen als wij niet aan Zijn eisen tegemoetkomen.

Deze vijf misvattingen of overtuigingen over God hebben meer leed en verwoestingen veroorzaakt in ons alledaagse bestaan, dan al onze persoonlijke overtuigingen tezamen.