Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

boom_1e

 

Eerst moet jij je er bewust van zijn welke overtuigingen je probeert te veranderen. De meeste mensen weten niet eens wat hun overtuigingen precies zijn of in houden. Ze hebben er niet voldoende diep over nagedacht. Ze hebben het te druk met het leven van hun leven. Ze hebben het zo druk met het oplossen van de problemen die door hun overtuigingen zijn gecreëerd, dat ze geen tijd overhouden om te kijken naar de overtuigingen die deze problemen creëren.

Mensen houden altijd vast aan hun oude overtuigingen, omdat zij die overtuigingen niet tekort willen doen door ze compleet te verwerpen, zomaar voor de vuist weg. Ze denken dat ze geen andere keuzemogelijkheid hebben; een totale verwerping of een totale aanvaarding van het oude. Toch is dat niet de enige keuze die je hebt. Je kunt het 'oude' uitbreiden, zodat bepaalde delen van het 'oude' niet langer opgaan. Je kunt het 'oude' uitbreiden zodat bepaalde delen van dat 'oude' beter gaan werken. Je kunt dingen aan het 'oude' toevoegen en sommige delen van je geloofssysteem zelfs vernieuwen.

Een complete verwerping van je huidige overtuigingen - je spirituele overtuigingen; je bestaande overtuigingen over God en het leven - zou neerkomen op het te schande maken van veel dingen die onderricht zijn, gedaan zijn; van veel dingen die goed zijn. Te veel dingen in de wereld afbeelding_bos-boek4zouden dan 'verkeerd' kunnen aanvoelen. Het zou de voorouders 'verkeerd' doen aanvoelen; het zou hele Geschriften 'verkeerd' doen aanvoelen; het zou het hedendaagse leven 'verkeerd' doen aanvoelen. Mensen zouden dan feitelijk moeten toegeven, dat alle spirituele aspecten van de menselijke ervaring een vergissing waren, een misvatting betroffen. En dat is meer dan de meeste mensen kunnen erkennen. Het is ook meer dan zij erkennen hoeven, omdat het onwaar is.
In feite hoeven wij niet te verklaren dat wij iets 'verkeerd' zagen, omdat zulks niet het geval is. Ons inzicht was niet compleet. Wij hadden méér informatie nodig.

De transcendentie van heersende overtuigingen houdt geen totale verwerping ervan in. Je voegt er gewoon iets aan toe. Als wij over meer informatie beschikken, die wij kunnen toevoegen aan wat wij momenteel geloven, kunnen wij onze overtuigingen uitbreiden - niet ze totaal verwerpen, maar ze uitbreiden - én op een nieuwe manier met ons leven verder gaan. Een manier die zeker werkt!