Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Voor vele mensen is de zoektocht naar God een 'hels' karwei geworden, omdat ze niet weten waar en hoe ze God kunnen vinden. Als iemand nu tegen je vertelde, dat je altijd een directe verbinding met God kunt krijgen, een direct contact, een open lijn, en het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is bijvoorbeeld pen en papier de hele tijd bij de hand te houden voor het ontvangen van een ingeving, doe je dat dan?

020Natuurlijk God leeft niet in de pen. God leeft in jou; binnenin je hart en wel in de gedaante van de ziel. De ziel die permanent bij je aanwezig is. De ziel die de vertegenwoordiger is van God op Aarde. En als jij dat gelooft, weet je ook dat je permanent in verbinding staat met God, want God laat Zijn kinderen nooit alleen. Dus als het werkt wanneer jij een pen en een notitieblok ter hand neemt, neem dan pen en notitieblok. Liefst vaker. Elke dag, ieder uur als je het nodig vindt. Draai een rozenkrans af, kus een boom. Buig naar het oosten, neurie een mantra. Oefen een spier of schrijf een verhaal. Doe wat er voor nodig is om in contact te komen met God. Want ieder van ons heeft zo zijn eigen methode. Wat er voor jou werkt, wat de dingen ook met je doen, laat het gebeuren. Welke rituelen, ceremonies, demonstraties, meditaties, gedachten, liedjes, woorden of daden er ook nodig zijn voor jou om opnieuw contact te leggen met God; doe het!
'Doe dit, Mij indachtig!'
'Zoek en je zult vinden!'

030Zodra je gaat beseffen, dat het leven niet draait om materiële dingen maar om een meer omvattende ervaring en meer verheven expressie van je hoogste Zijnsstaat, en 'leven' als een eeuwig, voortdurende nimmer eindigend Zijnsproces, dan bevindt je op het pad van de spirituele waarheid, spiritueel realiteit en spirituele existentie. Je gaat het leven zien als een spirituele ontmoeting, een reis voor de ziel. Je huidige worsteling heeft nog te maken met de zoektocht naar God, vervulling van het Zelf, de expressie van de waarheid. Als je gaat ontwikkelen, verandert de worsteling in een proces. Het proces van Zelfdefiniëring (niet zelfontkenning), van groei (niet leren), van Zijn (niet doen). Je nieuwe prikkel zal dan zijn: te worden wat God van ons gemaakt heeft; de fysieke uitbeelding van de Godheid Zelf!