Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

De zin van het leven is te scheppen |Wie| en |Wat-je-bent| en dat vervolgens zo te ervaren. Maar door dagelijkse beslissingen te nemen, 017schilder jij uiteindelijk een portret van |Wie-je-bent|. Vertegenwoordigt dit portret |Wie-je-bent|? Is dit de indruk die jij wenst te maken op je omgeving? Vermoedelijk niet. Deze vragen vereisen misschien dat je nadenkt en denken is 'zwaar'. Waardeoordelen uitspreken is moeilijk. Het confronteert je met zuivere scheppingsactiviteit, omdat je heel vaak zult moeten zeggen: 'Ik weet het gewoon niet'. Niettemin moet je nog altijd besluiten nemen. En daarom moet je kiezen. Je zult eigenmachtig een keus moeten maken. Een dergelijke keus - een beslissing die voortkomt uit niet eerder gekende, persoonlijke kennis - wordt zuivere schepping genoemd. En de persoon is zich diep bewust, dat in het nemen van dergelijke besluiten het Zelf wordt geschapen.

De meesten van ons zijn niet geïnteresseerd in dit soort 'werk'. De meesten laten het liever aan anderen over. En daarom zijn velen niet-zelfgeschapen, maar 'gewoontedieren' door anderen geschapen. Wanneer anderen je vertellen hoe jij je bijvoorbeeld moet voelen, gedragen, kleden of hoe jij dient te handelen in situaties, dan ervaar je een diep innerlijk conflict omdat je ziel innerlijke vrijheid vertegenwoordigt. Iets diep in je vertelt dat wat anderen zeggen, niet aansluit bij |Wie-je-bent|. Ja, wat kun je dan doen?
018De eerst plek waar je naar toe kunt gaan, is naar je priester, rabbijn, dominee, geestelijke leider of leraar, maar het zijn ook zij die met bepaalde ideeën zijn opgezadeld .............. door anderen. Toch zullen ze je vertellen dat je moet stoppen naar jezelf te luisteren. De 'ergsten' onder hen zullen je proberen bang te maken voor wat je intuïtief weet. Ze vertellen je over de duivel, satan, de hel en verdoemenis ............ al het angstaanjagende wat zij maar kunnen bedenken om jou ervan te overtuigen dat wat jij intuïtief aanvoelde en wist 'verkeerd' was. Volgens hen is de enige plaats waar je troost en vrede zult vinden bij hun gedachten, ideeën of theologie, bij hun opvattingen over 'goed en kwaad' en bij hun concept van |Wie-je-bent|. De verleiding is, dat je alleen maar hoeft in te stemmen om direct goedkeuring te verkrijgen. Ga akkoord en je krijgt direct hun fiat.
Sommingen zullen zelfs zingen, roepen en dansen en met hun armen zwaaien, halleluja! Zoveel vreugde, want jij hebt het Licht gezien en bent gered!

Bewust leven?

019Goedkeuring en uiterlijk vertoon zullen zelden samengaan met innerlijke beslissingen. Eigenlijk geldt vaak zelfs het tegenovergestelde. Niet alleen kunnen anderen het 'falen van jou' vieren, ze kunnen je tot onderwerp van spot maken. 'Wat? Denk jij zelf na? Neem jij je eigen beslissingen? Je zet je eigen grenspalen uit, je eigen oordelen, je eigen waarden? Wie denk jij wel dat je bent?' En dit is inderdaad de vraag die jij behoort te beantwoorden in dit leven. 
Het beantwoorden zal alleen moeten worden gedaan grotendeels zonder beloning of goedkeuring van anderen. En daarom stel jij je misschien de vraag: 'Waarom dan zo doorgaan?' Is het niet veel gemakkelijker om 'mee-te-roeien', in plaats van tegen de stroom in te gaan? 'Waarom zelfs aan dit pad beginnen? Wat win je wanneer je een dergelijke reis aangaat? Waar ligt de prikkel? Wat is de reden hiervoor?
Het antwoord is simpel: 'Je kunt niet anders doen dan deze levensreis zo te ondergaan'. Je kunt de reis namelijk niet onderbreken. Je bent eraan begonnen nog vóórdat je werd geboren. Je geboorte is ronduit het teken dat je aan de reis bent begonnen. De vraag is daarom niet: 'Waarom een dergelijk pad inslaan?' De vraag is: 'wens ik het pad bewust of onbewust te volgen?' Oplettend of niet. Als de oorzaak van mijn eigen ervaring of als het gevolg ervan?

Het grootste deel van je leven heb je geleefd naar de effecten van je ervaringen. Nu word je uitgenodigd de oorzaak van je eigen ervaringen te zijn. Dit is wat bekend staat als bewust leven, wandelen bij vol bewustzijn!