Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Het scheppen is een proces dat zijn oorsprong vindt vanuit het drieledig wezen; de ziel, de geest en het lichaam. Anders gezegd: je schept op drie niveaus. De hulpmiddelen die je misschien onbewust gebruikt, zijn; gedachte, woord en daad (handelen, doen). Doen, handelen is een functie van het lichaam; het zijn is een functie van de ziel!

Het scheppingsproces begint met een gedachte, een idee of een concept. 015Het denken is het eerste scheppingsniveau. Daarna komt het woord. Alles wat je zegt, is een gedachte die tot uitdrukking wordt gebracht. Het is creactief en stuurt creatieve energie naar de rest van het Heelal.
Woorden zijn dynamischer (creatiever) dan gedachten, omdat woorden een verschillende trillingsniveau van gedachten zijn. Zij verstoren (veranderen, wijzigen, beïnvloeden) het Universum met meer effect. Woorden zijn het tweede scheppingsniveau. Daarna komt de actie.
Acties zijn woorden in beweging. Woorden zijn gedachten die tot uitdrukking zijn gebracht. Gedachte zijn gevormde ideeën. Ideeën zijn samengeklonterde energieën.
Energieën zijn losgelaten krachten. Krachten zijn bestaande elementen. Elementen zijn deeltjes van God, porties van AL, de grondstof van Alles.

De ziel schept dus het denkbeeld, de geest schept en het lichaam ervaart. Wat je bedenkt, schep je. Wat je schept, ervaar je. Wat je ervaart, bedenk je.
Het scheppingsproces verlangt nog iets bijzonders. 'Het is onmogelijk over iets te denken en te spreken of om iets te doen, waarin je niet werkelijk gelooft!' Daarom moet het scheppingsproces ook geloof insluiten of kennis. 029

Dit is het absolute geloof! Dit is iets met zekerheid weten. Het actieve deel van het scheppen omvat daarom altijd kennis. De positie van het weten is één van intense en ongelooflijke dankbaarheid. Het is dankbaarheid vóóraf.

En dat is de grootste sleutel tot het scheppen: dankbaarheid vooraf!