Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

  1. De mensen zijn afgescheiden van elkaar;Er is niet genoeg van wat de mensen nodig hebben om gelukkig te zijn;
  2. vogel_9bOm deze 'stof' waar niet genoeg van is, te pakken te krijgen, moeten de mensen onderling wedijveren.
  3. Sommige mensen zijn beter dan anderen.
  4. Het is gepast dat mensen hun ernstige geschillen die allemaal uit de overige misvattingen voortvloeien, door geweld en doodslag, oplossen!

Onze hele beschaving - onze religie, onze politiek, onze economie, onze sociale structuren - alles is gebaseerd op misvattingen. De meeste mensen hebben in de loop der eeuwen een overtuigingssysteem opgebouwd die samen te vatten zijn in tien kernpunten; tien kernovertuigingen, tien misvattingen.
011Deze tien kernpunten zijn: de vijf misvattingen over God en de vijf misvattingen over het leven. De vijf misvattingen over God hebben de georganiseerde godsdienst opgeleverd en de vijf misvattingen over het leven het nationalisme. Deze twee zaken zorgen er al eeuwen voor, dat onze wereld in een constante staat van beroering verkeert.

Het gaat er nu niet over het afschaffen van religies of naties. Hoewel de georganiseerde religies en het nationalisme de twee belangrijkste oorzaken zijn van alle beroeringen op Aarde, is het ook waar dat religies, nationalisme vogel_2ben tradities de mensen een gevoel van identiteit en van gemeenschap geven. Anders gezegd, er zijn sommige dingen die werken én er zijn dingen die niet werken wat betreft religies en nationalisme. Het gaat er nu - vandaag de dag - om dat we eens moeten beseffen, dat er verbeteringen moeten worden doorgevoerd. Verbeteringen die geënt zijn op de manier waarop wij onze religieuze en nationale identiteit uitdrukken. Tenminste, als wij werkelijk een wereld willen creëren waarin de mensen in vrede en in harmonie gelukkig zijn!