Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Ga op zoek naar een nieuwe visie.

De veren van een pauw zijn iriserend - vanuit een bepaalde hoek gezien glinsteren de prachtige kleuren je oogverblindend tegemoet. Veel zaken in het leven kunnen alleen maar op de juiste waarde worden geschat wanneer ze vanuit de juiste hoek worden bekeken. De meeste mensen vinden dat niet gemakkelijk om te doen, vanwege hun beperkte perspectief (vergezicht).

Voorbeeld
010Stel dat je een immense ruimte van een bibliotheek binnenloopt. Zodra je rondloopt vallen sommige dingen je 'het eerst op'. Misschien staat er enkele levensgrote aanplakbiljetten in de hoek. Vanzelfsprekend trekken ze je aandacht. Je loopt er heen om ze eens beter te bekijken. Of misschien is er iets anders aanwezig. Een breedbeeldtelevisie aan de muur die veel lawaai maakt. In één keer gaat al je aandacht daarnaar toe. Je verstand (je geest) richt zich daar onmiddellijk op. Nu begin je om je heen te kijken en andere dingen beginnen ook op te vallen, kleinere dingen, minder theatrale dingen. Ten slotte loop je in de richting van de boekenkast. Je oog valt op een bepaalde titel op de rug van een boek midden op de middelste plank voor je. De titel waarvoor je naar deze ruimte gekomen bent. Het aanplakbiljet, de televisie trokken je aandacht en je bent in hun richting gelopen, maar dit is waarvoor je hier bent gekomen. Het begeerde boek stond daar al de hele tijd te wachten tot jij het zou opmerken. Het is niet op een bepaalde 'tijd' aangekomen. Het was daar al de hele tijd. Jij zag het echter niet, omdat je er niet naar keek. Je liep er eerst niet naartoe. Maar alles in deze ruimte was er al. Het bestond allemaal simultaan. Jij zag wat er was, je 'ontdekte' het en je ervoer het om deze reden. Gelukkig, alles was er al vóórdat je het ontdekte.

021
Het leven is niet mysterieus als je het eenmaal op de juiste manier leert (be)kijken.
Ga daarom op zoek naar een nieuwe visie; een nieuwe kijk, een nieuw inzicht!