Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Je kunt creëren |Wie-je-bent| in plaats van opnieuw te beleven wie je ooit was, zolang je elk moment onbevangen benadert, zonder enige gedachte vooraf, zonder enig oordeel vooraf.

004
Het grootste geheim is dat het leven niet een ontdekkingsreis is, maar een scheppingsproces. Je bent niet jezelf aan het her-ontdekken, maar je schept jezelf opnieuw. Steeds weer opnieuw. Iedere dag. Ieder moment. Zoek daarom niet om uit te vinden |Wie-je-bent|, maar zoek uit om vast te stellen |Wie-je-wilt-Zijn|!

Het leven biedt jou daarom de mogelijkheid empirisch - door ervaring - te kennen wat je conceptueel (in je innerlijke, je ziel) al weet. Je weet wellicht van jezelf, dat je vrijgeving bent, maar zolang je niets doet wat die vrijgevigheid aantoont, heb je alleen maar een concept. Je weet van jezelf dat je aardig bent, maar zolang je niet aardig bent voor een ander heb je alleen maar een idee van jezelf.

Het is het verlangen van de ziel haar meest verheven concept over zichzelf om te zetten in ervaring. Je bent niet tot leven gekomen om dat concept - het alles weten - te leren op Aarde; je hoeft je slechts te herinneren wat je innerlijk al weet en moet dan van daaruit handelen. Door dit te bewijzen schep jezelf opnieuw, door je ervaring. Aldus rechtvaardig je het leven en geef je het een doel. Aldus maak je het leven ..............  heilig en zinvol!

Leven is een scheppingsproces - géén leerschool zoals sommigen wel beweren - en velen van ons blijft maar doen alsof het een proces is van re-ënscering is! 'Maar hoe kan een rationeel mens eerdere ervaringen negeren op het moment dat er iets plaatsvindt? Hoe kan ik liefdevol handelen wanneer al mijn eerdere ervaringen uitschreeuwen dat een bepaald 'moment' pijnlijk zal zijn?'

005Negeer je eerdere ervaringen en duik in hét moment. Wees hier in het Nu. Kijk wat er nú op dit moment gebeurt en pak de kans om jezelf opnieuw te scheppen. Onthoud, dit is wat je hier doet: her-scheppen! Je bent op deze wereld gekomen, op deze manier, in deze tijd, op deze plek, om te weten |Wie-je-bent|, en om te scheppen |Wie-je-wenst-te-zijn|. Dit is het doel van al het leven.

Het leven is een continu, oneindig her-scheppingsproces
. Wij blijven onszelf herscheppen naar het beeld van ons (volgende) hoogste idee over jezelf. Dit scheppingsproces gaat er juist om dat wij onszelf ontdekken, wij
zelf scheppen zoals wij werkelijk zijn en werkelijk wensen te zijn. Dat is waar het in het leven om gaat!