Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Je denkt misschien nog steeds, dat het leven gaat om autoreparaties en telefoonrekeningen en wat je uit relaties kunt halen, dat het draait om de drama's, de teleurstellingen en de onvolkomenheden die jij hebt geschapen in je leven, in plaats van de 'schepper' van een nieuw, veranderend leven te worden.
Helaas, we moeten nog veel leren waarom we de drama's en de teleurstellingen steeds maar weer blijven creëren. Je bent als het ware nog te zeer bezig met de ene rol van 'verliezer' erin uit te spelen; uit te werken.

002Misschien zeg je wel dat je de betekenis van het leven verstaat, maar je leeft niet naar de verstandhouding; het wederzijdse begrip. Misschien zeg je dat je de weg naar gemeenschap met God weet, maar je volgt die weg niet. Misschien zeg je, dat je reeds op het Pad bevindt, maar je loopt het niet af. En dan zoek je naar God en zegt dat je al tientallen jaren zoekende en kloppende bent, maar dat je niet 'hoort'. Het wordt tijd dat je niet in God en jezelf teleurgesteld wordt en jezelf begint te zien zoals je werkelijk bent!

'Wil jij gezalfd zijn?' zo zegt God. 'Handel dan als Christus, elke minuut van de dag'. Maar hoe kan ik dan 'gezalfd' worden? Door ernaar te streven te zijn. Door ervoor te kiezen te zijn. Maar dat is een keuze die je iedere dag moet maken, elke minuut. Het moet je enigste levensdoel zijn. Het is je levensdoel, je weet het alleen nog niet. En zelfs als je het al weet - zelfs als je je de diepgevoelde reden van je bestaan herinnert - dan weet je kennelijk niet hoe daar te komen van waaruit je nú bent.

'Hoe? Zoek en je zult vinden. Klop en er zal voor je worden opengedaan. Je hoeft alleen maar te luisteren naar dat kleine stemmetje binnenin. Je intuïtie, je stemmetje is de taal van de ziel die tot je spreekt!'