Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

017De beste manier om aan God te denken, is de manier waar jij je goed bij voelt! Ook als jij denkt dat God een veeleisende, bestraffende God is, die van ons verlangt dat we bepaalde dingen doen en dat we over een bepaald pad tot Hem komen, want anders........ Blijf dan toch vooral op deze manier over God denken.
Maar wees tegelijkertijd dan ook zo eerlijk tegenover jezelf en ga na of dit de resultaten hebben opgebracht die jij in deze wereld graag wilde zien. Ga dan ook na of dit de dingen in jouw leven hebben gebracht die jij in jouw leven wenste te zien en als dat het geval is, verander er dan niets aan. Maar als jij er van overtuigd bent, dat de wereld en jouw leven een janboel is, zorg dan voor verandering in jouw mening over God. Hoe jij over God denkt. Zie jij God als een Uitvergrote Versie van de mens of zie jij God meer als het Proces, dat het leven in beweging brengt?

Tot in het recente verleden van de mensheid stelden de meeste mensen die in God geloofden zich God als een Opperwezen - de God van Abraham - voor, zodat ze in hun geest een God konden creëren, die als een persoon was. Anders gezegd: als een uitvergrote versie van henzelf! Door op020 deze manier te denken en God op deze manier te construeren, creëerden ze God naar het beeld en de gelijkenis van de mensen; en dat is precies het omgekeerde van wat zij zeiden dat God gedaan had. Op die manier hebben wij een God gecreëerd; een God als Persoon!

Maar God is de Onbewogen Beweger, God is constant in beweging. God past zich aan ieder moment aan, zodat Hij op elk specifiek moment kan worden begrepen. Besef dat je nooit alleen bent. God is altijd bij je. Toch zul je God niet vaak zien of ervaren als je verwacht dat God zich op een bepaalde manier voordoet, zoals zovelen doen die in de |God van Gisteren| geloven. Maar er is geen limiet aan de manieren waarop God zich kan voordoen. God kan zich in elke vorm voordoen, onder alle omstandigheden, aan iedere persoon en daadwerkelijk aan iedereen en overal en altijd. Het probleem is, dat wij dát niet willen geloven en dus zullen we het ook niet op die manier ervaren!

022Toch zullen wij allemaal eens ontwaken. Want het ontwaken maakt deel uit van het evolutieproces. Het is een onderdeel van het levensproces zelf. Het leven is het proces van ontwaken. Het is een wordingsproces. Het is het proces dat je je ervan bewust wordt, dat je geworden bent wat je altijd al was. Ieder van ons zal ontwaken, want geen enkel deel van God - de ziel is een molecuul van God - zal ooit door God in de steek gelaten worden. Sluit daarom een vriendschap met God, want dan sta je toe dat God een deel van je leven wordt.
Sommige mensen denken dat God buiten het leven staat. God kan het leven wel hebben gecreëerd, maar Hij maakt er geen deel van. Maar God is niet een uitzonderlijk Opperwezen, maar het buitengewone Proces dat het leven wordt genoemd!
Het leven is de 'essentie van God'; het leven is de 'Ziel van God'. God is dat wat is. God heeft geen gedaante, geen vorm, geen geslacht, geen kleur, geen geur, geen afmetingen. God is alle gedaantes, alle vormen, alle kleuren, alle geuren en alle afmetingen. Het leven heeft geen gedaante, geen vorm, geen geslacht. Het leven is alle gedaantes, alle vormen, alle kleuren, alle geuren en alle afmetingen. Het leven is het AL, en het ALLES!

Zie je nu de overeenkomsten?

God is het Proces, dat wij Leven noemen! God is vertegenwoordigd in jouw leven. Als je op deze manier leert denken over God - waar je goed bij029 voelt - dan wordt God een energie die ik op elk moment van de dag kan gebruiken, met consequente en voorspelbare resultaten. Als ik het op deze manier gebruik, is God mijn grootste vriend, mijn effectiefste gereedschap en mijn verbazingwekkende kracht in de creactie van mijn verlangens.
Dit is niet de enige vorm waarop God zich tot jou richt. God wordt 'persoonlijk'! Luister naar God in de waarheid van je ziel. Luister naar God in de gevoelens van je hart. Luister naar God in de stilte van je geest. Hoor God overal, want Gods antwoord kan schuilen in een artikel dat al is gepubliceerd; in een preek die al is geschreven en binnenkort wordt gehouden; in het liedje dat pas gisteren is gecomponeerd; in de woorden die een geliefde je zo dadelijk zal toevertrouwen; in het hart van een nieuwe vriend die je binnenkort zult ontmoeten.
Gods Waarheid, Gods Verschijning, schuilt in de fluistering van de wind, het gekabbel van een beek, het geroffel van de regen. God zal je niet verlaten, God kan je niet verlaten, want jij bent Gods Creatie, Gods Product, Gods zoon, Gods dochter .... jij bent ALLES!

Jij bent een geïndividualiseerd deel van God!