Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

037Heel het leven is een proces van verandering. Het levensproces is in feite verandering. Je kunt niets anders doen dan veranderen, hoe gek dat ook mag klinken. Eigenlijk kun je het leven in een begrip samenvatten: leven is veranderen!

Leven is evolueren, ontwikkelen. Het leven is permanent in ontwikkeling. Niets blijft hetzelfde. Het proces van de schepping is nooit afgelopen. Het is nooit compleet. Dit is een andere manier om te zeggen dat alles altijd eeuwig aan het veranderen is. En wij zijn getuige van deze ontwikkeling, deze gebeurtenis. En wij hebben deze gebeurtenis leven genoemd.

Het leven wordt gewoon wat het wordt en aangezien wij het willen definiëren, kwantificeren, meten en proberen te controleren, schrijven wij het bepaalde condities toe. Maar het leven kent geen condities. Het is simpelweg. Het leven is wat het is! God zegt: 'Ik ben die Ik ben'. God is het leven en het leven is God. God is het leven in fysieke vorm! Omdat het leven verandering is, is God daarom verandering!
Kortom: God is Verandering.

065God is een Proces. Niet een wezen, maar een proces. En dat proces heet verandering. Sommigen prefereren misschien het woord evolutie.
God is de Energie die zich ontwikkelt ..... ofwel |Dat-wat-Wordt|. Dat is de waarheid! De ene onveranderlijke waarheid is dat God altijd verandert. Dat is de waarheid, en wij kunnen niets doen om dat te veranderen. Gods Liefde verandert voortdurend, omdat wij altijd veranderen. Dat wil niet zeggen dat God zich 'aanpast' aan ons; aan onze 'wispelturige' liefde voor God. Neen, in tegendeel. God zal nóg meer energie en nóg meer onvoorwaardelijke liefde zenden naar hen die vragen. Want de taak van God is om álle zielen te 'wekken'!

God bemint ons precies zoals wij zijn. En om te beminnen precies zoals wij zijn, moet het idee van wat 'beminnelijk' is, veranderen als ons idee van |Wie-we-zijn| verandert. Niemand doet iets onbehoorlijks, gegeven hun model van de wereld. God houdt altijd van ons, altijd. Op geen enkel tijdstip kunnen wij iets zijn, dat God dwingt niet van ons te houden. God zal nimmer straffen, omdat God weet dat wij op elk gegeven moment het product zijn van ons eigen proces. Wij zijn de schepper en de schepping van ons eigen (levens)proces!

066Het leven verandert zichzelf in het proces van het leven zelf. Sommige spirituele bewegingen hebben dit gezien als 'laat gaan, en laat God begaan'. Als je alleen maar laat gaan, dan ben je jezelf uit de 'weg' gegaan. De 'weg' is het proces dat het leven zelf wordt genoemd. Daarom hebben alle Meesters gezegd: 'Ik ben het leven en de weg'. Zij zijn het leven en ze zijn de weg, de voortgaande gebeurtenis, het proces.
Alles wat deze wijsheid van je verlangt, is 'het proces' te vertrouwen. Oftewel, God te vertrouwen. Of - als je wilt - jezelf te vertrouwen, want ook jij bent een 'god-in-wording'. Dat is wat verandering inhoudt, dat is wat God is. God is het Veranderend Leven. Het Leven dat nooit compleet is.

Wij zijn het leven dat het leven uitdrukt, liefde die liefde uitdrukt, God die God uitdrukt. Al deze woorden zijn synoniem. Denk aan ze als allemaal hetzelfde: God = Leven = Verandering = Liefde = Onbeperkt = Eeuwig = Vrij!