Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Als jij gelooft dat God een soort Almachtig Wezen is, dat alle gebeden verhoort, 'ja' zegt tegen sommigen, 'neen' tegen anderen en 'misschien' maar niet 'nu' tegen de rest, dan heb je het mis. Als jij gelooft dat God de Schepper én de Beslisser is van alles in jouw leven, dan vergis je.

004God is Waarnemer en niet de Schepper van jouw 'miserabel' leven. God staat altijd klaar om je te helpen je leven te leiden, maar niet op de manier waarop je dat zou verwachten. Het is niet Gods Opdracht de omstandigheden of voorwaarden van jouw leven te scheppen of te vernietigen.
God schiep jou naar het beeld en gelijkenis van God Zelf. Jij hebt de rest zelf geschapen door de macht én de kracht die God jou heeft gegeven. God schiep het Levensproces en het Leven zoals jij die kent. Goddelijke Vrijheid!

Niettemin heeft God jou de vrije keus gegeven met je leven te doen wat jij wilt! In die zin is jouw wil voor jou, Gods wil voor jou. Jij leeft jouw leven op de manier zoals jij dat wilt en God heeft daar geen voorkeur bij!
Dit is voor velen een grote illusie; dat God om geen enkele wijze erom geeft wat jij doet. Dit valt misschien zwaar, maar geef jij er om wat je kinderen doen wanneer ze buiten spelen? Doet het voor jou er toe of ze tikkertje spelen, verstoppertje of doen alsof? Neen, dat maakt niet uit omdat je weet dat ze volkomen veilig zijn. Jij hebt ze in een omgeving geplaatst die je vriendelijk en volkomen oké acht. Natuurlijk hoop je altijd dat ze zich geen pijn zullen doen. Natuurlijk heb je verteld welke spelletjes gevaarlijk zijn om te spelen. Maar je kunt je kinderen er niet van weerhouden gevaarlijke dingen te doen. Niet altijd. Niet tot het eind der tijden.

Een wijze ouder weet dat. Maar die ouder blijft wel altijd betrokken bij de uitkomst. Deze dichotomie - niet al te veel geven om het proces, maar wel een055 uitgesproken betrokkenheid bij het resultaat - beschrijft het best de ditochomie van God.
Nochtans geeft God in zekere zin niet om de uitkomst. Niet om de uiteindelijke uitkomst! Omdat de uiteindelijke uitkomst vaststaat; terugkeer Huiswaarts! Want Gods Belofte is, dat Hij altijd bij je is tot aan het einde der tijden. Maar God zal zich nooit opdringen aan jou, nooit! God heeft je de grootste gave gegeven en bovendien heeft God jouw wil gegeven. En dat is het zekerste teken van Gods Liefde!