Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Er is een onbekend aantal religies op de Aarde en elke religie kent een eigen stelsel van 'instructies' als weerspiegeling van haar ideeën over 'hoe God de dingen wil'. Zo is ons bijvoorbeeld verteld, dat God de mens naar Zijn beeld en als Zijn gelijkenis heeft geschapen, maar vraag je jezelf eens of het mogelijk is dat de religies God hebben vormgegeven naar het evenbeeld en de gelijkenis van de mens?

050'De dingen gebeuren omdat God het wil dat ze zo gebeuren'. Dat is de 'wil' van God. Een tragisch, stom ongeluk? Een natuurramp in Japan met vele doden? Een dodelijke virus verwoest duizenden levens! Het is allemaal de wil van God zo wordt gezegd, want we kunnen niet in Gods Geest kijken om uit te vinden waarom deze dingen gebeuren. We moeten dat ook niet proberen, want Gods Geest is onveranderlijk en ondoorgrondelijk. Wie het Goddelijke Mysterie probeert op te losssen, verlangt naar kennis die onze pet te boven gaat. Het feit dat we het niet weten - kunnen weten - is een bewijs dat God het 'wil', zo wordt er geredeneerd door vele religieuze instanties en gelovigen.

Echter, de religies en de mensen hebben de aankondiging dat het Gods Wil is, gebruikt als excuus ter rationalisatie en rechtvaardiging van de meest barbaarse gedragingen die je maar kunt voorstellen, van de meest onredelijke gedragingen die wij ooit hebben bekokstoofd, van de meest ongoddelijk gedrag dat wij van niets vermoedende, onschuldige, onwetende mensen hebben opgedrongen. Wij, religies en kerkelijke instanties, religieuze groeperingen hebben deze gedragingen gebruikt om juiste onze zin door te drijven en niet de Wil van God! Zij hebben hún wil opgedrongen en onze vrije wil ontnomen. En juist dat is |Wat-God-Niet-Is|.
Het is Gods Wil, dat wij allemaal beschikken over een Vrije Wil. En het is niet Gods Wil, dat wij ononderbroken, oneindig zouden worden gestraft wanneer wij niet de keuzes maken die God graag zou willen. Als dat het geval was, hoe 'vrij' had God onze wil dan gemaakt? Neen, het is Gods Wil dat wij weten én ervaren |Wie-je-bent| door iedere gebeurtenis of ervaring te laten aantrekken die wij kiezen te scheppen, teneinde ons uiteindelijke doel te bereiken.

Alle gebeurtenissen, alle ervaringen in het leven hebben tot doel kansen te scheppen. Gebeurtenissen en ervaringen zijn kansen! Niets meer, niets minder. Het is een vergissing ze te beoordelen als 'het werk van de duivel', 'de straf van God', 'beloning uit de Hemel' of 'Gods Wil'. Het zijn gewoon051 gebeurtenisssen - door ons aangetrokken kansen, door ons individueel of collectief bewustzijn geschapen.
Bewustzijn schept ervaring en wij proberen het bewustzijn te verhogen! Wij trekken deze kansen aan, opdat wij ze kunnen gebruiken als het gereedschap, waarmee wij kunnen scheppen en ervaren |Wie-je-bent|, |Wie-je-wenst-te-zijn|! Dit is alleen mogelijk als God ons Zijn Vrije Wil heeft geschonken.
God zal zich niet bemoeien met onze invulling van ons leven! God kijkt toe hoe wij omgaan met onze dagelijkse beslissingen, en onze keuzes. God laat ons volledig vrij in ons doen en laten! Dat is pas echte vrijheid, zoals de ziel dat wenst!

Onze dagelijkse problemen zijn niet gecreëerd door mensen die dingen doen die afwijken van wat zij zeggen dat 'God wil dat zij doen'; onze problemen zijn gecreëerd door mensen die exact doen wat zij zeggen dat 'God wil dat zij doen'. Is je dan al eens opgevallen?
Er zijn meer oorlogen uitgevochten omwille van onze georganiseerde religies, dan om andere redenen. Miljoenen mensen zijn gedood in naam van God. Is dat Gods Wil?

024Neem afstand van de oude ideeën over 'Gods Wil' en 'Gods Wegen'. Wij moeten overstappen op de nieuwe ervaring van de Goddelijkheid - die je bent - als wij ooit vrede op aarde willen leren kennen.