Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

God is de Schepper, Degene die schept. Kijk maar naar de perfecte ontwerpen in een sneeuwkristal, de adembenemende schoonheid van een roos, de aarde, het universum ..... kijk eens naar jezelf. En als je goed kijkt, dan zie je het Scheppend Vermogen van God in jezelf; in Alles! God heeft het Al geschapen, alle levende wezens, ook de mens én het leven.

De mens is een wezen; géén ding maar een proces. De mens is een drieledig wezen, bestaande uit een ziel, een geest en een lichaam. De ziel is - net als het universum - te beschouwen als een 'molecuul' van God Zelf.

043God heeft ons - de mens - Zijn Vermogen geschonken om als een zelfstandig evoluerend schepsel te creëren; te scheppen. Een schepsel, een wezen met het goddelijke vermogen om je eigen (levens)ervaring bewust te scheppen. God is een scheppende God, maar ook wij mensen kunnen scheppen. Dat is de kracht waarover God beschikt; de mens - jij en ik - te voorzien van ons eigen scheppend vermogen. Niet alleen dat, maar ook nog het vermogen om je bewust te zijn wát je hebt geschapen. Zo zijn wij Zelf-bewust geworden. En daarmee hebben wij het grootste geschenk van God ontvangen; hetgeen God ook wenste!
Het grootste verlangen van de ziel is dan ook om zichzelf als schepper te ervaren! Jij bent op deze wereld gekomen op deze manier, in deze tijd, op deze plek, om te weten |Wie-je-bent| en om te scheppen |Wie-je-wenst-te-zijn|. Dat is het doel van het leven!

Het leven is een continu, oneindig her-scheppingsproces! Wij blijven onszelf herscheppen naar het beeld van onze volgende hoogste idee van onszelf. Zo herkent God Zijn scheppend Vermogen in ons. Jij bent het evenbeeld van God; fysiek lijken we niet op God. Maar ook wij zijn een wezen - net als God - met een scheppend vermogen. Als wij dat nu eens inzien, dan zou het leven meer als een proces worden gezien en zo ervaren.

Scheppen, nog eens scheppen, her-scheppen etc. etc. Dat is Wat God Is en Doet! 'Ik ben Mijzelf, bewust van Mijzelf als Mijzelf'.
Dat is wat er wordt bedoeld met: 'Ik ben, die Ik ben!'.